سه گونه دشمن براى انسان

اسلام:دین:مذهب:دانلود:مطالب مذهبی:دانلود مذهبی:اندروید:نرم افزار:موبایل:کامپیوتر:شیعه

سه گونه دشمن براى انسان


سه گونه دشمن براى انسان

نفس انسان كه دشمن انسان است،چگونه دشمنى است؟آيادشمن بودن نفس انسان با انسان به معنى اين است كه احساسات‏كينه توزانه با انسان دارد،يا فقط مى‏خواهد به هوا و ميل خودش رفتار كند،ولى همينكه مى‏خواهد به هوا و ميل خودش رفتار كند،نتيجه‏اش رفتارى‏دشمنانه خواهد بود؟دومى صحيح است.اين است كه مى‏فرمايد:

 

«فاحذروهم‏» بترسيد و احتياط كنيد از دشمنى اين دشمنها.آن دشمنى كه باچهره دشمنانه با انسان روبرو مى‏شود خطرش كمتر است از دشمنى كه باچهره دشمنانه روبرو نمى‏شود و حتى با قصد دشمنى هم روبرو نمى‏شود.

 

از اينجا معلوم مى‏شود كه انسان سه گونه دشمن مى‏تواند داشته باشد:

 

دسته اول دشمنانى هستند كه با قصد دشمنى و با چهره دشمنى باانسان روبرو مى‏شوند كه دشمنهاى آشكار و علنى هستند.

 

دسته دوم دشمنانى هستند كه با قصد دشمنى و با چهره دوستى باانسان روبرو مى‏شوند. مسلما خطر دوستان منافق براى انسان از خطردشمنان صريح بيشتر است.

 

دسته سوم كسانى هستند كه با چهره دوستى مى‏آيند و با قصد دوستى‏هم مى‏آيند ولى رفتارشان و تقاضاهايشان به گونه‏اى است كه از تيرباران‏كردن يك دشمن،بيشتر و بالاتر است. گاهى مادر انسان ضررش براى‏انسان از هر دشمنى بيشتر و بالاتر است.مادر با چهره دوستى و با قصددوستى،با فرزندش رفتارى مى‏كند كه دشمن آن گونه رفتار نمى‏كند.

 

يك امر كوچك را به عنوان مثال عرض مى‏كنم:در بين الطلوعين پدر مى‏خواهد فرزندش را براى نماز بيدار كند.مادر خطاب به پدرمى‏گويد:آيا دلت مى‏آيد بچه‏ات را از اين خواب خوش بيدار كنى؟دلش‏براى اين فرزند مى‏سوزد و مى‏خواهد به او مهربانى كند و او را ناراحت‏نكند و لذا او را براى نماز بيدار نمى‏كند.اين مادر دشمنى است كه با چهره‏دوستى و با قصد دوستى سراغ فرزند خود آمده است.

 

پس معلوم مى‏شود خطر دشمنى كه با چهره دوستى و با قصد دوستى‏مى‏آيد و آنچه بر ضرر انسان است مى‏خواهد،از خطر كافر و حتى منافق‏بيشتر است.لهذا قرآن در اين آيه خطر اين جور دشمنها را به انسان گوشزدمى‏كند،دشمنى كه با چهره دوستى و با قصد دوستى با انسان مواجه‏مى‏شود.

 

در ادامه آيه مى‏فرمايد: «و ان تعفوا و تصفحوا و تغفروا فان الله غفور رحيم‏» .

 

تفاوت دشمنى نوع سوم با دشمنى نوع دوم و نوع اول در اين است كه‏دشمنى نوع سوم از آندو خطرناكتر است ولى اين تفاوت هست كه دراينجا سوء نيت در كار نيست،با حسن نيت دشمنى صورت مى‏گيرد يعنى‏دشمنى از روى جهالت است.

 

در صدر اسلام مسلمينى بودند كه در مواردى كه همسران و فرزندان‏مانع مى‏شدند هيچ به حرف آنها گوش نمى‏كردند.بعدها كه اوضاع به نفع‏مسلمين گردش كرد و خود آنها هم مجبور شدند مهاجرت كنند،بعضى ازمسلمين مى‏خواستند به انتقام آن روزهايى كه آنها مانع بودند ديگر با آنهاهيچ معاشرتى نكنند و آنها را از خودشان طرد كنند.قرآن مى‏فرمايد:شمابه حرف آنها گوش نكنيد ولى كينه آنها را هم در دل خود نگه نداريد،عفوكنيد و صفح كنيد.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






نویسنده : سرباز گمنام
تاریخ : سه شنبه 4 بهمن 1390
زمان : 7:48


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.