اثر امتحان الهى: جدا شدن صفوف از يكديگر

اسلام:دین:مذهب:دانلود:مطالب مذهبی:دانلود مذهبی:اندروید:نرم افزار:موبایل:کامپیوتر:شیعه

اثر امتحان الهى: جدا شدن صفوف از يكديگر


اثر امتحان الهى: جدا شدن صفوف از يكديگر

ليميز الله الخبيث من الطيب و يجعل الخبيث بعضه على‏بعض فيركمه جميعا فيجعله فى جهنم اولئك هم الخاسرون.

 

در دنيا بد مطلق وجود ندارد.هيچ بدى نيست كه يك نتيجه‏خوب نداشته باشد.يكى از چيزهايى كه به حسب ظاهر به نظرمى‏رسد بد است و در باطن خوب است آزمايشهاى الهى است.وقتى‏اجتماع آرام است‏يعنى يك امتحان بزرگى پيش نيامده است،انسان‏همه مردم را يكرنگ و مانند هم مى‏بيند.همه شبيه همديگرند.انسان‏خيال مى‏كند يك مردم يكدست وجود دارد و حتى بعضى از افرادخيلى بهتر از ديگران جلوه مى‏كنند و انسان آنها را بهتر تشخيص مى‏دهدتا اينكه يك حادثه تندى و به تعبير قرآن يك امتحانى پيش مى‏آيد.

 

يكوقت انسان مى‏بيند كه گويى مردم غربال مى‏شوند.مثل غربال‏كه ريز و درشت مى‏كند، ريزها به يك طرف،درشتها به يك طرف;

 

مردم غربال مى‏شوند،يك عده يك طرف قرار مى‏گيرند و يك عده طرف ديگر.به اصطلاح امروز صفها از همديگر جدا مى‏شود.از يك‏نظر خيلى اسباب تاسف است.انسان يكوقت مى‏بيند افرادى كه‏هيچ از آنها انتظار نداشت چغاله از آب در آمدند.ولى از نظر افراد دقيق‏و باريك بين بايد گفت‏خوب شد كه صفها از همديگر جدا شد.

 

مثلا اگر پيغمبر اكرم(ص)در مكه مبعوث نشده بود و فرضاما را مى‏بردند در همان جامعه مكه،در آنجا افرادى را مى‏ديديم همه‏مثل همديگر،يكسره و همانند و يكسان.ابو جهل و ابو سفيان رامى‏ديديم،عمار ياسر و ابوذر غفارى را هم مى‏ديديم و از نظر ما ميان‏اينها فرقى نبود. اما حادثه شديدى مثل ظهور اسلام و نزول قرآن پيش‏مى‏آيد،يك تكان شديد مى‏دهد،يك وقت مى‏بينيم كه اينها ازهمديگر جدا مى‏شوند،درست مثل دستگاههاى تجزيه شيميائى كه‏عناصرى را كه به يكديگر آميخته‏اند،از همديگر جدا مى‏كند،هر قسمتش به يك طرف مى‏رود.امير المؤمنين على عليه السلام در يكى‏از خطبه‏هاى نهج البلاغه مى‏فرمايد:لتبلبلن بلبلة،و لتغربلن غربلة،ولتساطن سوط القدر،حتى يعود اسفلكم اعلاكم و اعلاكم‏اسفلكم (1) يعنى شدائدى براى شما پيش خواهد آمد و شما ماننددانه‏هايى كه در غربال ريخته باشند و غربال آنها را تكان بدهد به‏طورى كه از همديگر جدا بشوند،غربال خواهيد شد;و مانند ديگ‏جوشانى خواهيد شد كه در اثر حرارت دادن زياد به آن،آنچه در ته‏ديگ است بالا بيايد و آنچه در بالاست پائين برود.چه تشبيه عجيبى است!شما اگر در يك ديگ مثلا سيب زمينى و پياز و گوشت و نخود ولوبيا بريزيد،هر كدام در جايى قرار مى‏گيرند و تنها چيزى كه مى‏بينيددر رو قرار گرفته،مثلا فلفل و زردچوبه است كه روى آب را گرفته.

 

ولى وقتى كه به اين ديگ حرارت داديد به حدى كه محتواى آن‏به جوش آمد،آنوقت مى‏بينيد آنچه كه در اين ديگ است بالا و پائين‏مى‏رود،پايينيها بالا مى‏آيد،بالاها پايين مى‏رود. خيلى تشبيه خوبى‏است.امير المؤمنين(ع)مى‏فرمايد در تكانهاى شديد و شدائدى كه درميان مردم رخ مى‏دهد و در امتحاناتى كه پيش مى‏آيد،مردم مثل‏دانه‏هايى كه در غربال، غربال بشوند،غربال مى‏شوند و مثل محتواى‏ديگى مى‏شوند كه در اثر حرارت زياد به جوش مى‏آيد و بالا،پائين وپائين،بالا مى‏رود.

 

غرضم اين جهت است كه يكى از فوائد مبارزات و تضادهاى‏شديد و جنگ حق و باطلى كه در اجتماع پيش مى‏آيد اين است كه‏صفوف از يكديگر جدا مى‏شوند و اين چقدر خوب است كه صفوف‏مشخص و جدا بشود.آنوقت اهل حق و بصيرت تكليف خودشان رابهتر مى‏فهمند.خدا به صورت يك فايده ذكر مى‏كند: ليميز الله‏الخبيث من الطيب بگذار اينها اين كارها را بكنند تا خدا به اين‏وسيله پليد را از پاكيزه جدا كند و صفوف از يكديگر جدا بشوند. ويجعل الخبيث بعضه على بعض فيركمه جميعا و پليدها را بر روى‏يكديگر قرار دهد و انباشته كند،همه به يك طرف بروند،و همه را دريك نقطه متراكم كند.بگذار پاكان از ميان آنها جدا بشوند، خودشان‏باشند با خودشان.وقتى كه اينطور شد كه صفها جدا شد،پاك در يك صف قرار گرفت و پليد در يك صف،آن وقت نتيجه نهايى باپاكان است و پليدها يكجا به جهنم الهى سرازير خواهند شد: فيجعله‏فى جهنم پس پليد را يكجا در جهنم قرار بدهد. اولئك هم الخاسرون بدبخت فقط همينها هستند.

 

هنوز اين بحث جنگ به تعبير قرآن طيب و خبيث،پاك وناپاك،حق و باطل،تتمه دارد.در آيه بعد،به وسيله پيغمبر اكرم(ص)

 

به اينها اعلام و اتمام حجت مى‏كند كه اى پيغمبر!به اين كافران‏اعلام كن و بگو از هر جاى راهشان كه برگردند،از هر نقطه كه‏برگردند،خدا توبه آنها را مى‏پذيرد.

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






نویسنده : سرباز گمنام
تاریخ : سه شنبه 27 دی 1390
زمان : 19:18


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.